Nieuwsupdate Schaatsacademie Noordwest

Nieuwsupdate Schaatsacademie Noordwest

20 december 2018

Het schaatsseizoen is op dit moment goed op gang gekomen. Tot ons genoegen ontwikkelen de sporters zich goed en presteren de teams op een uitstekend niveau.

Op dit moment opereren er drie schaatsteams binnen de Schaatsacademie Noordwest: het RTC Noordwest, het RTC Oost en de Baanselectie Haarlem. Daarnaast is er een inlineskateselectie RTC Noordwest. Zoals bekend is er dit seizoen geen C-selectie actief, maar de mogelijkheid wordt opengehouden dit in de toekomst weer opnieuw te gaan aanbieden.

Schaatsacademie Noordwest heeft onlangs besloten de formele locatie van het RTC Noordwest (langebaan) met ingang van 1 januari 2019 te verplaatsen naar Alkmaar. Afgelopen jaar is een nieuwe analyse van de situatie gemaakt en bekeken welke hoofdlocatie de beste mogelijkheden biedt aan de schaatstalenten. RTC Noordwest zet zich in voor de hele RTC regio (Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en Hoorn). Komende seizoenen zullen daarom net als in seizoen 2018-2019 trainingen afgewerkt worden op meerdere locaties. Het RTC blijft, naast de trainingsactiviteiten in Alkmaar, net als in het verleden ook trainen in Haarlem, Heerenveen en mogelijk ook Hoorn.

De gemeente Alkmaar profileert zich sterk als talentenstad. Deze profilering komt tot uiting in een professionele sportgerichte sfeer, optimale trainingsfaciliteiten, en financiële mogelijkheden. Zo is er samenwerking tussen RTC’s binnen de gemeente, wordt aanvullende sporttechnische ondersteuning geboden, krijgt het RTC de beschikking over een eigen ruimte op de ijsbaan en kunnen de krachttrainingen in het nabij gelegen Sportpaleis uitgevoerd worden. De recente verbouwing op de ijsbaan biedt technologische voordelen waar in de toekomst van geprofiteerd kan worden.

Het RTC Oost valt, op verzoek van de KNSB, bestuurlijk en operationeel ook onder de Schaatsacademie Noordwest en heeft als primaire locatie Enschede. RTC Oost traint ook in Deventer en Heerenveen. De RTC Noordwest en RTC Oost functioneren onafhankelijk van elkaar, maar werken samen in de uitvoering van de programma’s.

De zetel van de Schaatsacademie Noordwest blijft in Haarlem, waarbij aansluiting wordt gehouden met het Platform Topsport Haarlem waar schaatsen als kernsport binnen de gemeente Haarlem wordt erkend.

Sponsors

Partners