Esther in China voor World Cup en WK Junioren

Esther in China voor World Cup en WK Junioren

3 maart 2016

Junior World Cup finale – dag 1

Na twee trainingsdagen begint op zaterdag 5 maart de Junior World Cup finale, in een mooie, nieuwe ijshal. Er worden alleen de individuele afstanden (geen allround) verreden, en een ploegenachtervolging en de mass start. De Nederlandse rijders rijden allen een beperkt programma. Het is vooral een weekend om te wennen; niets forceren want de jetlag is nog niet geheel overwonnen. Esther rijdt op dag 1 de 1500m en de ploegenachtervolging, en op dag 2 de 3000m en de mass start. Op de 1500m lijkt het inderdaad dat bij velen de jetlag nog doorwerkt. Esther finisht uiteindelijk in 2:06.54, waarmee ze 12e wordt. Gelukkig gaat de ploegenachtervolging goed. Esther, Loes en Femke vormen een hecht team en rijden ruim naar de 1e plaats. Dat betekent goud en ook de eindoverwinning in het World Cup klassement (een enorme “gouden” beker)!

Esther werd 2e op de 3000m

Junior World Cup finale – dag 2

Esther start de tweede dag met veel zin. Ze rijdt een sterke 3000m in een goede 4:19.86. Uiteindelijk blijken alleen de Koreaanse Ji-Woo Kim en de Japanse Ayano Sato in een onderling duel sneller te zijn, maar heeft ze vergeleken met de World Cup in Berlijn de Chinese Mei Han achter zich gelaten, dus een prima 3e plaats. Helaas is ze daarmee net 4e in het eindklassement van de World Cup, maar wel geweldig natuurlijk!

Daarna volgt de mass start, altijd spectaculair en voor Esther staat er wat op het spel want ze staat 2e in het World Cup klassement. Vanaf het begin blijft ze vlak achter Ayano Sato, de klassementsleidster. Het wordt een zenuwachtige wedstrijd, maar Femke Markus doet goed werk door er vandoor te gaan en zo het tempo hoog te houden en vooral de twee Japanse dames in de tegenaanval te dwingen. Wel, die tegenaanval komt er uiteindelijk 500m voor het einde en Esther glijdt mee. Helaas is haar eindsprint net niet sterk genoeg om Sato te verslaan. Maar wel tweede bij deze wedstrijd, en daarmee ook in het eindklassement, dus weer een grote beker.

Zo is het voor Esther uiteindelijk een zeer geslaagd weekend met medailles in alle kleuren en twee grote bekers, en veel zelfvertrouwen voor de Junior World Championships, volgend weekend. Je kunt je slechtere “wenweekenden” voorstellen.

Sponsors

Partners