Topdag op NK Allround- Afstanden in Alkmaar voor RTC-Noordwest Rijders

Topdag op NK Allround- Afstanden in Alkmaar voor RTC-Noordwest Rijders

12 februari 2016

Eén Nederlands Kampioen 1500m - Esther Kiel en nog 3 podiumplekken zorgden voor een oranje kleur bij de ceremonies op de vernieuwde ijsbaan De Meent in Alkmaar.

Een fantastische eerste dag, dat kun je wel zo omschrijven voor de rijders van RTC Noordwest. Op de 500m bij de dames was Naomi, zoals het hele seizoen, weer stabiel en behaalde zij een mooie 2e plaats eigenlijk het maximale achter de ongenaakbare Dione Voskamp. Danouk ging mee in het kielzog van Naomi en behaalde het brons.

Op de 1500m was het Esther die na een zeer goede 500m op de 1500m een klasse apart was. Niet alleen in tijd geweldig maar ook technisch een lust om naar te kijken. Lina werd 6e op de 500m maar reed voor een sprinter vervolgens een keurige 1500m. Ook Simone reed twee goede races, helaas zal het niet voldoende zijn om de 3km te halen, haar favoriete afstand. Monica was tevreden over de 500m, maar de 1500m viel wat tegen.

Over tegenvallen gesproken, Jelte ging er helaas na 100m bij liggen, tot grote frustratie van hemzelf (zijn je schaatsen nog heel?). Luc is weer op de weg terug met twee degelijke afstanden. En dan Jeroen en Victor, na dag 1 op de 4e en 5e plaats in het algemeen klassement!! Jeroen beloonde zichzelf daarnaast nog met een mooie bronzen plak op de 1500m, na Marcel Bosker en Chris Huizinga. Op naar dag 2!

Sponsors

Partners