Junior World Cup Baselga di Piné

Junior World Cup Baselga di Piné

19 januari 2016

Aan de vooravond van het NK allround/sprint senioren, bijna onvoldoende tijd om nog even stil te staan bij het afgelopen weekend in Italië. Ook voor deze wedstrijden had bondscoach junioren Jetske Wiersma, drie RTC-Noordwest rijders opgeroepen; Isabelle van Elst, Naomi Weeland en Jeroen Janissen.

Ondanks een zonnig weekend waren het wel wedstrijden tegen de elementen. De op 1000m hoogte gelegen Olympische baan, tussen de uitlopers van de Dolomieten in Trentino, gaven wel het echte wintersportgevoel. Feitelijk de wind (fohn), de koude en de hoogte vroegen veel van de energie en de reservekrachten. Laat staan de krachtmetingen met sporters uit Rusland, Polen, Korea.

Ondanks dat ging de Nederlands equipe met meerdere medailles naar huis, o.a. de derde plaats voor Isabelle op de Mass start was spectaculair. Twee Koreaanse dames schaatsten elkaar onderuit, waardoor Isabelle de lachende derde werd. Daarvoor had zij ook al op het podium gestaan met zilver op de Teampursuit.

Jeroen eindigde drie keer op een zesde plek en tijdens de teampursuit kwam hij samen met andere rijders tot een vierde plaats. De mass-start een waardig  slotakkoord.  Plukte Jeroen tijdens de rit een weggewaaid jack van de baan, na de tussensprint op plek drie en goed voor 40 punten in het eindklassement, nog even de baan gekust in de laatste ronde. Hij kon finishen,  nadat Marcel Bosker als eerste over de streep was gekomen.

Naomi had vooral op de korte afstanden heel veel concurrentie, maar ondanks dat ging het haar heel goed af. Voor de ouders die aanwezig waren, was vooral de Nederlandse outfit weer even wennen. De oranje jas van de Schaatsacademie is makkelijker te herkennen dan de donkerblauwe KPN jas.

Al met al een bijzondere ervaring en nu op naar een uitverkocht Thialf.

Sponsors

Partners