Esmee, Esther en Jeroen knap geplaatst voor NK Allround Senioren

Esmee, Esther en Jeroen knap geplaatst voor NK Allround Senioren

11 januari 2016

Esmee Visser, Esther Kiel, en Jeroen Janissen hebben zich dit weekend op de Gruno Bokaal alle drie weten te plaatsen voor het NK Allround in Thialf! De 3 RTC Noordwest talenten bewezen in Groningen mee te kunnen doen met de top van Nederland!

Na drie afstanden stond Esmee vierde in het klassement bij de dames. Esmee maakte grote indruk met een knappe 4.14 op de 3000m. Daarmee eindigde ze met miniem verschil achter Anouk van der Weijden en Melissa Wijfje op het podium. Ook de 1500m ging uitstekend door slechts 0.05sec boven haar PR te rijden. Esther reed drie goede stabiele races en werd 6e in het klassement. De 4e afstand, de afsluitende 5km, telde niet mee voor NK plaatsing, maar ook hier bewezen Esmee en Esther de dames van de merkenteams op de hielen te zitten.

Bij de heren wist Jeroen Janissen 3 goede races te rijden en 9e te worden in het klassement. Daarmee is Jeroen Janissen de eerste Schaatsacademie rijder bij de heren die zich heeft weten te plaatsen voor het NK Allround Senioren. Een erg knappe prestatie die maar voor weinig junioren A(1) is weggelegd!

Op 22, 23 en 24 januari zullen de NK Allround plaats vinden in Thialf, tegelijkertijd met het NK Sprint. Danouk Bannink en Isabelle van Elst wisten zich in december al te plaatsen voor het NK Sprint tijdens de Utrecht City Bokaal. Isabelle mag echter ook de Jeugd Olympische Spelen schaatsen en laat het NK daarom waarschijnlijk schieten. Kaarten voor de wedstrijd zijn nog beschikbaar. Kom daarom Danouk, Esther, Jeroen en Esmee aanmoedigen in het sfeervolle Thialf!

Sponsors

Partners