Het regent persoonlijk records in Thialf en Inzell

Het regent persoonlijk records in Thialf en Inzell

8 november 2016
Afgelopen weekend verreden bijna alle rijders van de schaatsacademie wedstrijden op verschillende plaatsen in en buiten Nederland.

Baanselectie in het vernieuwde Thialf

In de vernieuwde schaatstempel van Nederland, een dag nadat de baan weer open was, reden bijna alle rijders van de baanselectie in Thialf. De eerste wedstrijd die gehouden werd door de organisatie van schaatscircuit.nl bleek een groot succes voor vele rijders. 

De baanselectie deed goede zaken in de jacht naar tijden voor plaatsing voor de verschillende Nederlandse kampioenschappen en de plaatsingswedstrijden hiervan.

Met mooie tijden op de 3000 meter bij de dames junioren B kon achteraf geconcludeerd worden dat Anna van den Bos eerste staat op de VANTAGE lijst op deze afstand. Emma Kant vindt haarzelf terug op de 5e plek. 

Bij de heren junioren B op dezelfde afstand reden Wesley Hollenberg, Yves Vergeer en Thomas van der Hoorn en Jurgen van der Hoorn eveneens persoonlijk records. De eerste staan op het moment in de top 10 van de VANTAGE lijst van de KNSB. 

 

 

C-Selectie ook in het schaatsmekka

De Junioren C reden op hun beurt ook mooie tijden in het schaatsmekka. Maas de Kruijk, Daphne en Manon Iskes, Jorrit de Ligt, Wietse Tukkie en Igor Baars reden op de 500 meter naar een PR. 

Onderstaand vind u de uitslagen van de wedstrijden in Heerenveen. 

RTC in Inzell

De RTC selectie heeft vorige week een trainingskamp in Inzell gedraaid. In hun voorbereiding naar de Holland Cup 2 en tevens plaatsing voor het KPN NK afstanden hebben ze de week afgesloten met een trainingswedstrijd. Net als in Nederland werden ook hier vele persoonlijk records gereden en mooie tijden neergezet. 

Opvallend was dat bijna iedereen van het RTC wel een persoonlijk record heeft gereden. Een effectief trainingskamp kan het zeker genoemd worden. 

Kijk hier voor de uitslagen van de wedstrijden in Inzell.

 

Inzell
Het winterse uitzicht van de rijders in Inzell

Sponsors

Partners