Veel rijders naar de NK Sprint en NK afstanden 3000 meter bij junioren A en B

Veel rijders naar de NK Sprint en NK afstanden 3000 meter bij junioren A en B

21 november 2016
Afgelopen weekend zijn er weer verschillende wedstrijden verreden. De selectiewedstrijd voor het NK Sprint voor en NK Afstanden 3000 meter junioren A en B stonden op het programma.

Junioren B

Bij de junioren B plaatste Machteld Booms zich gegarandeerd voor het NK Sprint. Luwaldo Bommel kreeg helaas een DQ achter zijn naam na de 500 meter waardoor hij nog niet geplaatst is. Hier is een beroep tegen indient waarvan de uitslag nog niet bekend is.

Ook op de 3000 meter in Hoorn werden mooie tijden gereden en plaatsten Femke Booms en Jurgen van der Hoorn zich voor het nationale kampioenschap. 

 

Junioren A

Net als bij de junioren B is het bij de junioren A is het nog steeds spannend. Remi Blom reed zich naar een gedeelde 12e plaats samen met twee anderen. Het is ook voor hem nog afwachten of hij een plaats heeft bemachtigd.

Lina Miedema plaatste zich met een tweede tijd op zowel de 500 meter als de 1000 meter voor het NK Sprint. Marijn Boersma viel net buiten de te vergeven plaatsen en moest genoegen nemen met een 18e plaats. 

Op de 3 kilometer drukte Simone Warmerdam haar schaats in een tijd van 4.31,95 over de streep en bemachtigde zo ook een plaats op het NK. 

Joes Klijnsoon bemachtigde eveneens een startbewijs op deze afstand. Remi Blom kwam met een 15e plaats net tekort voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap. 

 

Sponsors

Partners