NK Allround en Sprint : Het RTC Noordwest is er weer bij!

NK Allround en Sprint : Het RTC Noordwest is er weer bij!

19 januari 2017

Dit weekend zijn we weer allemaal aan de buis gekluisterd: het KPN NK Allround en Sprint staan op het punt van beginnen! Begin deze week leek het er nog op dat Naomi Weeland het RTC als enige zou vertegenwoordigen, maar na enkele afmeldingen mogen ook Josien van der Wal en Jeroen Janissen zich storten in het geweld van de grote namen van het Nederlandse langebaanschaatsen.

Jeroen bijt het spits op het NK Allround af op vrijdag: hij start op de 500m in rit 7 in de buitenbaan tegen Lex Dijkstra. Even later mag hij opnieuw aan de bak tegen de Groninger in rit 3 op de 5km.

Voor Naomi en Josien begint het NK Sprint op zaterdag: Naomi start in rit 2 op de 500 tegen Manouk van Tol en Josien rijdt tegen Leeyen Harteveld. Daarna treden beide dames aan voor de 1000m: Josien in rit 1 tegen Ariane Smit en Naomi in rit twee tegen Fabienne Winkel.

Naomi en Jeroen kwamen al eerder uit op een NK op het hoogste niveau, maar Josien maakt haar debuut! Voor alle drie geldt dat ze zich niet te veel willen focussen op de andere schaatsers: zelf optimaal presteren en ervaring opdoen is belangrijk dit weekend. En bovenal: genieten!

Een vol Thialf dat je naar de finish schreeuwt is natuurlijk waar wij het voor doen!

Sponsors

Partners