Janno Botman en Anna van den Bos succesvol op EK skeeleren

Janno Botman en Anna van den Bos succesvol op EK skeeleren

25 augustus 2016

(foto: Neeke Wassenbergh-Smit)

Janno en Anna hebben het goed gedaan op de EK skeeleren in Heerde. Beide werden individueel Europees Kampioen.  Janno op het nieuwe onderdeel one lap op de weg en Anna op de 1000 meter op de piste. Daarnaast werd Janno nog een keer Europees kampioen met het relay team op de piste. Anna behaalde naast haar individuele titel nog 2 Europese titels met het team. Zowel op de piste als op de weg bleek het relay team met Anna en de twee friezinnen Marijke Groenenwoud en Maya de Jong te sterk voor de rest van Europa.

Gezien de uitslagen in aanloop naar de Europese kampioenschappen waren de verwachtingen hoog gespannen voor de B-junioren groep van bondscoach Valentina Berga Belloni. De groep is zeker niet ten onder gegaan aan deze druk. In totaal haalde de groep 12 individuele medailles(4 x goud, 5 zilver en 3 x brons) en 3 relay medailles(3x goud). Een resultaat waar de afgelopen jaren alleen maar van gedroomd kon worden.

Janno en Valentina
foto: Neeke Wassenbergh-Smit

Naast zijn twee gouden medailles haald Janno ook nog 3 zilveren medailles. Dit deed hij op de 300 meter, 500 meter en 1000 meter op de piste. Janno doet het dus goed op de kortere afstanden. Anna haalde naast haar 3 gouden plakken ook nog 2 keer een zilveren medaille. Dit deed zij op de puntenkoers zowel op de piste(5 Km) als op de weg(10 Km). Bij Anna lag de nadruk dus duidelijk op de langere afstanden.

Zowel Anna als Janno zijn eerstejaars B-junior bij het skeeleren(niet bij het schaatsen). Als alles goed gaat mogen zij zich dus volgend jaar nogmaals hun kunnen tonen op het zelfde podium. Waar het EK dan zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Sponsors

Partners