Wesley op podium bij NK afstanden

Wesley op podium bij NK afstanden

23 maart 2016

Voor Wesley kon het seizoen niet mooier eindigen: hij behaalde met zijn laatste schaatsmeters dit seizoen een mooie podiumplek op het NK afstanden. Afgelopen weekend (19 en 20 maart) was de ijsbaan De Vechtse Banen het strijdtoneel van de B en A junioren voor het NK sprint en het NK afstanden (3.000 en 5.000 meter). Met een keurig schema wist Wesley precies de tijd te rijden die hij vooraf in gedachten had: 4.10, goed voor een derde plaats. Thomas, die normaal gesproken ook strakke rondetijden weet te rijden, lukte dat deze race helaas niet. Met 4.15 kwam hij uit op een zevende plek. Remy en Stefan zetten een eindtijd van 4.27 en 4.26 op de klok.

Remy had de dag ervoor al mooi gescoord; hij stond bij de tweede omloop van de 1.000 meter verrassend op de derde plek op het podium. Naast Remy stonden ook Wessel en Marijn aan de start van het NK sprint. In het eindklassement eindigden deze heren op de 12e (Wessel), 13e (Remy) en 15e plek (Marijn). 

Bij de dames geen podiumplaatsen, wel nette einduitslagen: Rachelle 6e, Naomi 7e, Lotte 13e en Sanne 16e op de NK sprint. Rachelle, Madelief en Sanne plaatsten zich ook voor de 3.000. Rachelle 6e, Madelief 14e, Sanne ging goed van start, maar kwam helaas al snel ten val.

Het seizoen zit erop. Uitrusten en dan weer lekker de fiets op! 

Sponsors

Partners