Jelte Boersma mist op een haar na Holland Cup norm

Jelte Boersma mist op een haar na Holland Cup norm

30 september 2017
Volgende week volgt een tweede kans in Heerenveen. (Foto: Schaatsfoto's)

Jelte Boersma

Jelte Boersma miste net de 500m Holland Cup limiet tijdens wedstrijden in Inzell. De Holland Cup is de kwalificatiewedstrijd voor de NK Afstanden Senioren. Een slechte wissel en een volledig gemiste bochtingang gooiden roet in het eten. Coach Sjoerd Geraets: "Jelte en Joes kwamen precies tegelijk de bocht uit. Jelte kwam van buiten en had dus voorrang, maar liet zich denk ik te veel afleiden. Misschien miste hij juist daardoor wel de bochtingang. Hij maakte zelfs nog rechte eind passen in de bocht en liet veel tijd liggen. Maar ik ben positief dat de komende races beter gaan, Jelte kan gewoon hard schaatsen".

Jelte is op de weg terug na precies een jaar lang geen wedstrijden gereden te hebben door blessureleed. Een val met de fiets zorgden sinds augustus 2016 lange tijd voor knie-problemen. Een operatie in april bood de oplossing, maar het duurde lang voordat Jelte weer pijnvrij kon sporten. Deze zomer werd echter weer progressie geboekt, de fysieke testen waren uitstekend, en het doel was dan ook om onder de 37.30 te rijden. Jelte bleef dit weekend op 37.6 steken, terwijl zijn PR op 36.6 staat.

Jelte: "Ik baal wel, er zaten veel fouten in de races. Maar misschien is dat niet zo gek als je zo lang geen wedstrijden hebt gereden. Ik ben hard aan het werken om de bochten te verbeteren, maar dat uit zich nog niet helemaal in de wedstrijden. Wel ben ik blij dat ik de tweede wedstrijddag weer een degelijke opening reed". Komend weekend heeft Jelte in Heerenveen nog een laatste kans om zich alsnog te plaatsen voor de Holland Cup.

Andere wedstrijduitslagen

Tijdens de wedstrijd op zaterdag werden net als vrijdag verschillende PR's gereden. Zo verbeterde Wessel Ubink zijn PR van 37.6 naar 37.1 (onder HC-limiet), Janno snelde van 36.9 naar 36.7 (onder HC-limiet) en Serge ging van 37.9 naar 37.7. De grootste stap maakte echter B-Junior Yves Vergeer. Hij scherpte zijn PR aan met 1.2 seconden en reed 38.4.

Op de 5000m reden zowel Joes Klijnsoon en als Jeroen Janissen 2 seconden van hun snelste tijd tot nog toe af (nieuwe tijden: 6.46 en 6.38). Voor Joes was dat net niet genoeg om op 14 en 15 oktober aan de Holland Cup mee te mogen doen (limiet 6.44), Jeroen was al op basis van prestaties in het vorige seizoen geplaatst voor deze wedstrijd.

Sponsors

Partners