RTC-selectie begint aan seizoen 2018-2019

RTC-selectie begint aan seizoen 2018-2019

26 mei 2018

Samenstelling team

RTC Noordwest is weer begonnen met de trainingen. Komend seizoen zal het team bestaan uit Wietse Tukkie (B2), Emma Kant (A1), Anna van den Bos (A1), Robin Groot (A1), Raoul van Aken (A1), Tijn Smit (A1), Daan Kool (A1), Naomi Verkerk (A2), Wessel Ubink (A2), Janno Botman (A2), Serge Yoro (A2), Naomi Weeland (Neo), Kevin Schelling (Neo). Zie ook het overzicht van alle teamleden op deze site.

Er is gekozen voor een team met een sterke focus op junioren A. Junioren B uit de regio zullen af en toe kunnen aanhaken bij de trainingen om de aansluiting in de opleiding van onder andere baanselecties naar RTC’s te verbeteren.

Begeleiding

Het team staat net als vorig seizoen onder leiding van hoofdcoach Sjoerd Geraets. Ook Rens van Korven zal deel uit blijven maken van de trainersstaf. Jeroen Verlaan, vorig jaar trainer bij het team, gaat naast zijn fulltime werk als fysiotherapeut een opleiding volgen tot manueel therapeut. Helaas is dat onvoldoende te combineren met het geven van trainingen bij het RTC.

Richard Bloedjes zal Jeroen Verlaan vervangen. De gediplomeerd schaatstrainer/coach niveau 4 uit Limmen is al jaren actief als schaatstrainer/coach in de regio Alkmaar, onder andere bij de C-selectie van Alkmaar, schaatsteam Noord-Holland en IJsclub Alkmaar.

Locaties

Komend seizoen zal niet alleen op de IJsbaan in Haarlem getraind worden. Ook vinden trainingen plaats in Alkmaar en Heerenveen. De ijsbaan in Alkmaar wordt deze zomer opgeknapt. Een nieuwe vloer, nieuwe ijsmachines en moderne technische hulpmiddelen zorgen ervoor dat Alkmaar een aantrekkelijke trainingslocatie gaat worden. Daarnaast vergroot het RTC de zichtbaarheid en bereikbaarheid voor talenten in de regio door op meerdere banen in de regio te trainen.

Team en focus

Sjoerd Geraets is blij met de samenstelling van het team: “Het team is kleiner dan vorig jaar en met een duidelijke focus. Dat maakt het mogelijk op individueel niveau te werk te gaan. Minder schaatsers wil in dit geval niet zeggen dat er minder directe trainingsmaatjes zijn. De schaatsers vullen elkaar optimaal aan, waardoor we een hoog trainingsniveau kunnen bereiken en de sporters van elkaar kunnen leren.”

De samenstelling van het team is echter niet alleen van belang volgens Sjoerd: “Ik vind het misschien wel belangrijker dat de talenten op een goede manier kunnen werken aan hun eigen ontwikkelpunten. Heel vaak zijn dat punten die sporters volledig zelf moeten aanpakken, en waarbij je niets hebt aan snellere teamgenoten. Een goede zelfreflectie, motivatie en werkethos zijn dan echt voorwaarden om tot groei te komen. Samen met de begeleidingsstaf gaan we het leerproces zo goed mogelijk inrichten voor alle sporters.”

Sponsors

Partners