Nieuwe Baanselectie Haarlem voor seizoen 2018-2019

Nieuwe Baanselectie Haarlem voor seizoen 2018-2019

26 mei 2018

Samenstellig team

De toekomst van de baanselectie binnen Schaatsacademie Noordwest bleef lang onzeker. Met trots kunnen wij echter ook dit jaar een frisse Baanselectie presenteren. Er zal komend seizoen geen C-selectie zijn. Sommige Junioren C zijn echter uitgenodigd voor de baanselectie die voornamelijk uit C2- en B-junioren zal bestaan.

Rijders

Voor seizoen 2018/2019 bestaat het team uit Wies van den Hurk (C2), Sterre van de Rhee (C2), Jelle Koeleman (C2), Manon Iskes (B1), Daphne Iskes (B1), Sophie Lankhorst (B1), Joshua Lammers (B1), Amy van der Meer (B2), Michelle van den Hoek (B2) en Tara Donoghue (B2). Op deze site vind u ook een overzicht van alle teamleden.

Peter Bos

Peter Bos heeft vorig seizoen al vroegtijdig te kennen gegeven te willen stoppen als hoofdtrainer van de baanselectie. In november nam Peter het besluit dat seizoen 2017/2018 voorlopig de laatste zou zijn. Peter: “Het trainer zijn vind ik een prachtige job, maar als je het goed wil doen gaat daar erg veel tijd in zitten. Het was voor mij lastig om bijna elke avond van huis te zijn. Bovendien waren ook de trainingskampen moeilijk te combineren met mijn privé leven. Ik zal de rijders en het geven van de trainingen bij de Schaatsacademie gaan missen.” Peter verdwijnt echter niet helemaal van het toneel: “Zelf ben ik van plan om weer wat wedstrijdjes te gaan rijden. Wie weet kom ik nog eens in de baan te staan tegen een van jullie”. De Schaatsacademie is Peter dankbaar voor zijn bijdrage aan het ontwikkelen van de schaatstalenten in de regio!

Begeleiding

Ondanks het vertek van Peter zal de begeleiding van het team komend seizoen voor een groot deel bestaan uit bekende gezichten. Jos de Haan (vorig jaar hoofdtrainer C-selectie) is de nieuwe hoofdtrainer bij de Baanselectie. Manon Spruit (vorig jaar assistent Baanselectie), Amber Bonke (vorig jaar assistent C-selectie) en Mirte van der Eyden (ook assistent C-selectie vorig jaar) zijn eveneens bekenden die deel uit zullen maken van het trainerscorps. Nieuw is Bart Vreugdenhil. Bart is net gestopt met schaatsen. Hij reed afgelopen 3 seizoenen de NK Allround bij de senioren en zal zijn ervaring als sporter over gaan brengen op de talenten.

Doelstelling

De baanselectie heeft als doel om talent klaar te stomen voor het RTC en talent op te leiden tot topschaatser. Het RTC is gericht op Junioren A met een enkele B2 en/of neo-senior. Met de baanselectie wil de Schaatsacademie de opleiding tot topschaatser stap voor stap vormgeven.

Rekening houdend het Meerjaren Opleidings Plan van de KNSB, de wensen van het RTC en de ontwikkeling van het individu is het programma zodanig in elkaar gezet dat ontwikeling centraal staat. Er wordt niet alleen fysiek flink getraind, ook wordt er gewerkt aan technische en mentale doelen. Hooftrainer Jos de Haan en het trainersteam formuleerde drie beloftes aan alle selectieleden die duidelijk maken waar het trainersteam voor staat:

  1. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te laten ontwikkelen
  2. Wij doen er alles aan om je zo te ontwikkelen dat je door kunt stromen naar het RTC
  3. Een jaar lang plezier op en rond het ijs

Sponsors

Partners