Janne en broertje Chris super succesvol op het NK

Janne en broertje Chris super succesvol op het NK

25 augustus 2020
Gezamenlijke trainingsrondjes betalen zich uit voor broer en zus uit Hauwert. Janne (15) en Chris (14) winnen samen twaalf medailles op NK skeeleren

HAUWERT

Bij thuiskomst keken ze elkaar even verbaasd aan. Was het soms een speciale dag? Waren er misschien mensen in de straat die een huwelijksjubileum te vieren hadden? Maar dat bij een flink aantal buren in de Papenveert de vlag uithing was toch echt speciaal bedoeld voor de skeelertalenten Janne (15) en Chris (14) Berkhout. Op het NK veroverden zij samen maar liefst twaalf medailles.

Voordat ze richting het drie dagen durende NK in Friesland vertrokken schoot het haar opeens te binnen. Janne Berkhout was vergeten om haar nagels te lakken. En juist dat ritueel brengt haar, zo gelooft ze, altijd geluk tijdens belangrijke wedstrijden. Dus nam de jonge sportvrouw in de auto op weg naar Heerenveen alsnog het kwastje ter hand. Naast haar op de achterbank verklaarde de een jaar jongere Chris (’Hij is daar een stuk nuchterder in’) zijn zus hoofdschuddend voor gek. Maar later op de dag gingen de roodgelakte nagels van Janne toch maar mooi de lucht in. Op de duizend meter gaf ze alle concurrenten bij de dames jeugd het nakijken.

 

Verder lezen: 

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200824_54615831?utm_source…

Update: In 2021 is ook Chris lid van het KTT Inline

Sponsors

Partners