Na drie keer zilver is het nu wel raak voor Kay Schipper

Na drie keer zilver is het nu wel raak voor Kay Schipper

26 juli 2020
Hij verzamelde dit weekend al drie zilveren medailles, maar nu heeft Kay Schipper ook de gouden medaille binnen. De Noord-Hollander greep op de afvalkoers de nationale titel.

Schipper had de afgelopen dagen al tweede plaatsen veroverd op de 500 meter, de puntenafvalkoers en de 1000 meter, maar kon op de afvalkoers van zaterdag eindelijk met de armen in de lucht over de streep komen. Achteraf betuigde hij zijn dank aan zijn broer Rick, die de wedstrijd in zijn dienst reed. Rondenlang voerde Team Konvi met zijn vieren het peloton aan, met Kay en Rick Schipper in hun kielzog. Uit tactisch oogpunt had de tweeling zelfs nog dezelfde pakken aangetrokken. "We wisten wel dat ik ook wel een trui wil en dan is de afvalkoers voor mij. Prachtig teamwerk hebben we laten zien", vertelt Kay Schipper na afloop. 

Achter dat treintje van zes rijders was het vechten voor de plekken, zeker naar mate er steeds meer rijders afvielen. Onder anderen Ruurd Dijkstra en Casper de Gier werden door de jury uit koers genomen na een overtreding. Voor Dijkstra was het al de tweede keer dit weekend dat hij de finale misliep. Vrijdag moest hij al vroeg de koers verlaten na een afvalling. Hoewel Schipper hard moest vechten voor zijn plek, zat hij wel op een ideale positie. 

Bron schaats.nl Sjors Leek

https://www.schaatsen.nl/nieuws/2020/augustus/na-drie-keer-zilver-is-he…

Video van interview na afloop: https://youtu.be/UxkNKxQjC2k

Ik ben coach geworden om te delen waarom ik enthousiast ben geworden voor de koers.
Kay

Sponsors

Partners