KNSB talent teams langebaan nog professioneler

KNSB talent teams langebaan nog professioneler

12 april 2021
Sinds afgelopen jaar heeft de KNSB al haar ploegen gevraagd om en gezorgd voor structurele professionalisering. KTTNW langebaan heeft hierin een vaste fysio en krachttrainer.

 

De KNSB heeft als visie om de talenten landelijk verdeeld over 5 KTT op te leiden tot topsporters. Hierin heeft ze als doel het opleidingsniveau gelijkmatig tot een hoger professioneel niveau te brengen. Voor het KTT langebaan heeft heeft dit concreet als uitwerking dat de verbinding tussen CTO Amsterdam sterker is te maken. Hiermee is direct meer een topsport omgeving om de waarden en normen van het team aan te koppelen. Verder is de toegang naar specialisten vereenvoudigd. 

Het KTT heeft sinds afgelopen jaar ook een vaste krachttrainer in het begeleidingsteam. Héctor Romero organiseert de de krachttrainingen en heeft met Hoofdtrainer Sjoerd contact over het Strength and conditioning vlak van de sporters. Daarnaast is ook de samenwerking met Portegies fysio nadrukkelijk versterkt. Sharon Portegies en Jan Willem Eigenraam hebben direct contact met het begeleidingsteam van de sporters.

Middels deze uitbreiding van experts aan het team kan het KTT Noordwest nog nadrukkelijker en zorgvuldiger de talenten opleiden tot duurzame topsporters. Actute probelemen worden team breed opgepakt en nog belangrijker: toekomstige problemen of zwaktes worden mogelijk eerder gezien en bijgestuurd.

Schaatsacademie Noordwest is blij met de stappen die haar ploegen elk jaar maken in het optimaliseren van de trainingsfaciliteiten en programma's voor haar talenten en hierin is dit een proces dat doorgaat. Deze verbetering hebben logischerwijs ook uitwerking op de andere teams binnen de Schaatsacademie. 

#BETTERNEVERSTOPS

Artikel Schaatsen.nl: https://www.schaatsen.nl/nieuws/2021/april/knsb-talent-teams-klaar-voor…

Foto: Team NL: Isabel Grevelt als winnaar van de Jeugd Olympische spelen 500m Lausanne 2020

Sponsors

Partners