'Sponsorgeld nodig topsporter te worden'

'Sponsorgeld nodig topsporter te worden'

28 februari 2020
Schaatsen.nl ging in gesrpek met RTC Noordwest over de rol van sponsoren in het de ontwikkeling tot uiteindelijke topsporters.

Schaatsacademie Noordwest faciliteert haar talenten met een goed opleidingsprogramma om uiteindelijk topsporter te worden. Via een budget van de KNSB en een opleidingsvergoeding van de rijders wordt een topsportprogramma opgesteld met daarin goede coaches, faciliteiten en trainingsmaten. 

De norm voor topsport wordt steeds hoger en daartegenover wordt de lichamelijke opvoeding van de jeugd steeds beperkter. Om in de toekomst als teamNL grote successen te blijven boeken is het nodig dat de talenten goed worden voorbereid. De voorbereiding begint al jaren voordat de talenten hun neus aan het venster duwen. Tegenstrijdig met de geringe aandacht voor hun ontwikkeling zijn de kosten en lasten als talent bijna het grootst in hun hele sportloopbaan. Ouders moeten vaak de kosten betalen, de kinderen verplaatsen naar training en zorgen voor een goede thuisomgeving. De talenten zijn in de groeispurt en hebben een groot verloop van materiaal. Daarbovenop hebben de talenten zelf weinig tot geen tijd voor een bijbaantje. Talenten zijn druk met hun sportprogramma en laten doorgaans ook zien dat ze met school ook fanatiek zijn. 

Voor sporters is het van belang dat in deze jaren worden ondersteund door sponsoren om hun middelen te bekostigen om uiteindelijk de absolute top te bereiken. 

Voor meer informatie ga naar het Schaatsen.nl artikel: 

https://www.schaatsen.nl/nieuws/2017/september/rtc-noordwest-als-je-lat…

Foto: Chantal Dekker

Sponsors

Partners