De kop van seizoen 2023-2024 is eraf!

De kop van seizoen 2023-2024 is eraf!

2 oktober 2023
September is geweest en daarmee ligt ook de peildatum voor het rijden van tijden voor de eerste Holland Cup van dit seizoen achter ons.

Drie weekenden lang hebben verschillende rijders van KTT Noordwest hun opwachting gemaakt bij de eerste races van het seizoen. 

Plaatsingswedstrijd Holland Cup 1

Jelle, Matthé en Tom trapten drie weken geleden bij de kwalificatiewedstrijd voor Holland Cup 1 het seizoen af. Tom en Jelle deden dit met allebei een mooi PR op respectievelijk de 500 meter en 5 kilometer. 

International Thialf Race

Een weekend later, tijdens de International Thialf Race, stonden er meer rijders van KTT Noordwest aan de start in Thialf en ook hier sneuvelden er weer verschillende PR’s. Sterre reed voor het eerst een 40’er op de 500 meter en ook op de 1500 meter scherpte ze haar beste tijd aan. Bij de heren reden Ties, Yanick, Jesper, Jelle en Matthé allemaal sneller dan dat ze ooit waren op de kortste sprintafstand. Ties en Yanick waren dit ook op de 1500 meter en ook Chris reed op deze afstand een PR. Jesper en Jelle reden daarnaast een PR op de 3 kilometer en Tom reed op zijn beurt een snelste tijd op de 1000 meter. 

NK Clubs en KNSB-wedstrijd

Afgelopen weekend stond Sofia aan de start van de 1500 meter bij het NK clubs, waar ze gelijk een persoonlijk record reed. Ties verbrak een uur of wat later weer zijn week oude PR op de 1500 meter.

Op diezelfde dag reden in de avond nog enkele andere rijders één of meerdere afstanden. Jesper en Yanick waren hierbij weer sneller dan ze een week eerder waren op de 500 meter en ook op de dubbele afstand hiervan klokten ze een persoonlijk record. Chris scherpte tevens zijn PR op de 500 meter aan. Jelle zette als laatste zijn streak van PR’s door een reed op de 5 kilometer zijn kort geleden gereden PR alweer uit de boeken.

Massastarts

Matthé en Jelle waren allebei overigens ook nog present tijdens de eerste twee massastarts van het seizoen. Matthé wist beide keren door te dringen tot de finale en Jelle deed dit het tweede weekend ook. 

Een goed begin is het halve werk!

Al met al waren het dus drie mooie wedstrijdweekenden, waarbij er 21 persoonlijke records zijn gesneuveld en ook de rijders die hun PR’s nog niet verbroken hebben, gaan met goede leerpunten weer verder met de trainingen. Nu is het afwachten wie er over twee weken aan de start mogen verschijnen van de Holland Cup in Deventer. Tot dan trainen we lekker door, vanaf deze week weer op onze thuisbaan in Haarlem! 

Kopafbeelding is gemaakt door @focusbyhanneke 

Sponsors

Partners