Jesper en Chris over hun eerste maanden bij KNSB Talentteam Noordwest

Jesper en Chris over hun eerste maanden bij KNSB Talentteam Noordwest

15 augustus 2023
De vakantieperiode is achter de rug en daarmee staan we aan de start van het tweede deel van het zomerseizoen.

Deze maandag stapten onze rijders voor het eerst het ijs in Thialf weer op en daarmee zijn de specifieke voorbereidingen voor het schaatsseizoen van start gegaan. Een goed moment om samen met Jesper en Chris, die begin dit jaar nieuw kwamen bij het team, terug te kijken op de eerste deel van het zomerseizoen. 

Hoe hebben jullie deze eerste trainingsperiode ervaren?

Chris: De trainingen waren wel wennen aan het begin. De oefeningen bij de krachttraining waren grotendeels nieuw voor mij, maar gelukkig kreeg ik daarbij goede begeleiding van Hector. Ook het aantal trainingsuren per week was in het begin anders dan ik gewend was.

Jesper: Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin bij het KTT, de trainingen bevallen mij heel erg goed en ik kon het schema vanaf het begin gemakkelijk bijbenen. 

Kon je gelijk goed je draai vinden in de groep?

Jesper: Het is natuurlijk voor mij een “nieuwe” groep maar de sfeer bevalt me enorm. Daarnaast kende ik al best een paar mensen van de baanselectie en sommigen had ik al eens keer kort gesproken in Haarlem. 

Hoe kijken jullie terug op de eerste trainingskampen?

Chris: De twee trainingskampen in de zomer waren helemaal nieuw voor mij. Vooral het kamp met Team Albert Heijn Zaanlander was leerzaam en inspirerend. Op het trainingskamp in Doorn hebben we met de vele skeelertrainingen goed kunnen werken aan de techniek en ik ben daar echt vooruit gegaan. 

Jesper: De kampen bevielen mij tot nu toe erg goed. Het leukste kamp vond ik het kamp met Team Albert Heijn Zaanlander, maar ik kijk ook erg uit naar de komende kampen in Heerenveen.

Van welke trainingen heb je het meest genoten?

Jesper: De leukste zomertraining vond ik intervallen op de fiets. Wat betreft de winter kijk ik het meeste uit naar de tempotrainingen op het ijs. 

Hebben jullie nog wat toe te voegen ter afsluiting?

Chris: Al met al was het een leerzaam eerste half jaar, waarin ik veel heb kunnen werken aan de techniek en de vorm. Ik ben tevreden met hoe ik me afgelopen zomer heb kunnen ontwikkelen en ik heb er zin in om weer te gaan schaatsen, beginnend bij deze week tijdens het kamp in Heerenveen.

Sponsors

Partners