Round-up van de eerste langebaanwedstrijden

Round-up van de eerste langebaanwedstrijden

1 oktober 2021
De eerste wedstrijden zijn verreden en mét resultaat!

Afgelopen twee weken stonden in het teken van veel uren op het ijs. Na eerder al een week in Heerenveen te hebben geschaatst, stonden er nu drie wedstrijden en wederom een trainingskamp in Heerenveen op het programma. Iets waar iedereen erg naar uitkeek, want hoewel we de voorgaande weken elke donderdag op en neer waren gereden naar Heerenveen voor een ijstraining, is elke dag schaatsten toch een stuk leuker!

Op achttien september trapten we af. En hoewel de eerste passen voor de meesten nog erg wennen waren, werden er al snelle tijden neergezet. Zo wist Pien Smit gelijk onder de veertig seconden te duiken (39.96) en reed ook Pien Hersman met 40.34 een hele nette tijd. Sylke Kas snelde naar een tijd van 40.77 De blijdschap was groot, want alle drie deze dames hadden zich gelijk weten te kwalificeren voor de eerste Holland Cup. Bij de mannen lieten Nick en Jelle zien dat ze een goede zomer hebben gedraaid tijdens hun eerste jaar bij het KTT en allebei rondden ze hun 500 meter onder de 39 seconden af (38.53 en 38.20). Na de 500 meter werden de blikken gericht op de lange(re) afstanden. Bij de dames stelde Yael op de 1500 meter deelname aan de Holland Cup veilig en bij de heren trokken Jelle en Nick hun goede vorm door en snoepten seconden af van hun snelste tijd op de 3 kilometer. Zij eindigden respectievelijk in 4.01 en 4.03

Na deze wedstrijddag maakten we ons op voor vijf dagen trainingskamp samen met de andere KTT’s in Heerenveen. Het werd een leerzame week waarin iedereen veel stappen zette. Aansluitend op het kamp stonden er twee wedstrijddagen op de planning. Isabel en Ivo reden de eerste dag nog een afstand voor hun club op het NK Clubs en de anderen traden een paar uur later aan bij de trainingswedstrijd van KNSB- en Topteams. Dat vijf dagen schaatsen iedereen goed had gedaan werd duidelijk, want de PR’s sneuvelden bij bosjes. Isabel trapte af door op haar 1000 meter bij het NK Clubs in 1.17.69 over de finish te komen.Een dik PR én de limiet voor de Holland Cup! Ivo reed ook een prima rit en eindigde zijn 1500 meter in een tijd van 1.54.80 Later die middag reed Isabel wederom een snelle rit en klokte ze 39.25 op de 500 meter.

Het was dus duidelijk dat het met de snelheid wel goed zat! Pien Smit onderstreepte dit nog eens door op de 500 meter onder de tijd van Isabel te duiken en een halve seconde van haar PR af te snoepen (39.19). Met hun snelle tijden waren zowel Pien als Isabel ruim geplaatst voor de Holland Cup en Sylke maakte het feestje compleet door met 40.44 ook onder de limiet te rijden. Een klein uur later galmde er een juichkreet door het stadion. Deze was afkomstig van Pien Smit die over de finish kwam van haar 1000 meter. Ze had de klok stilgezet in een razendsnelle 1.17.44 wat een dik PR was én wederom de Holland Cup limiet. Niet lang hierna had ook Yael reden tot juichen. Zij reed namelijk haar eerste PR sinds drie jaar (1.20.64) en stelde daarmee gelijk een startplaats op de Holland Cup veilig. Als derde klokte Sylke met 1.20.97 ook een snelle tijd én reed ze wederom de limiet voor de Holland Cup. Bij de heren verraste Stan met een dik PR (1.12.90) wat tot zijn grote verbazing en vreugde ook voor hem een startbewijs op de Holland Cup opleverde. Als laatste reden Matthé, Jelle en Nick alle drie een PR. (1.15.26 , 1.15.88 en 1.15.91). Tom was de enige die aan de start stond op de 1500 meter, en niet zonder resultaat. Een tijd van 1.51.60 betekende voor hem namelijk zowel een PR als de limiet voor de Holland Cup.

Na een goede nachtrust stond iedereen zondag klaar voor de laatste afstanden van het weekend. Isabel liet zien ook na een dag racen haar sprintbenen niet te zijn verloren en stabiel reed ze naar wederom een lage 39’er. Hierna volgden de langste afstanden van het weekend, de drie en vijf kilometer. Yael had de smaak te pakken en reed met 4.20 haar tweede PR van het weekend en haar derde limiet voor de Holland Cup. Stan en Jelle streden tegen elkaar op de vijf kilometer, waar ze eindigden in 6.54 en 6.57 Voor beiden betekende deze tijd een PR. Isabel sloot het weekend af met een PR op de 1500 meter (2.02.30) en kon wederom een limiet voor de Holland Cup bijschreven.

Terugkijkend waren het dus drie succesvolle wedstrijddagen. Al onze meiden zijn op één of meerdere afstanden geplaatst voor de Holland Cup en bij de jongens mogen vooralsnog Tom en Stan ons team vertegenwoordigen. Nu nog twee weekenden racen in Heerenveen, voordat we ons op gaan maken voor de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen.

Voor alle uitslagen kunt u een kijkje nemen op http://speedskatingresults.com. Wij reden op het NK Clubs en op de KNSB- en Topteams wedstrijden van 18, 25 en 26 september. 

Sponsors

Partners