Sjoerd Geraets

Sjoerd
Geraets
portretfoto
Functie
Hoofdtrainer/Coach
Geboorteplaats
Venlo
Geboortedatum
1986-07-28
Categorie
Heren Senioren
Lengte
187 cm
Woonplaats
Heerhugowaard
Studie/school
Bewegingswetenschappen & BCO

Bio

Hallo! Mijn naam is Sjoerd Geraets, ik ben 34 jaar en woon samen met Bregje in Heerhugowaard.

Mijn passie voor het schaatsen startte al op jonge leeftijd. Sindsdien heb ik van alles gedaan wat met schaatsen te maken heeft: ik leerde schaatsen bij een Nederlandse ijsclub in Venlo, trainde lang bij een Duitse baanselectie in Grefrath, zat kort bij baanselectie Amsterdam, deed succesvol mee aan verschillende NK's voor junioren, was 4 jaar lang materiaalexpert en (gast)sporter bij het Duitse nationale team, studeerde bewegingswetenschappen (en beleid, communicatie & organisatie), deed de ST4 en ST5 trainersopleidingen, en was trainer/coach bij Team Haven Amsterdam en Baanselectie Haarlem.

Het mooie van al die tijd in het schaatsen: hoe meer je te weten komt, hoe meer nieuwe vragen je weer krijgt! Wellicht dat ik daarom ook voor de studie bewegingswetenschappen koos! Je krijgt er niet alleen veel kennis over het menselijke bewegen, maar je leert er ook kritisch denken. Met al die kennis uit de colleges en een kritische blik op zak, heb ik het sommige trainers vast lastig gemaakt met ingewikkelde vragen. Ik wil mijn oud-trainers waaronder Jos Selen, Marc Otter, Bart Schouten, Klaus Ebert & Jan Coopmans dan ook heel erg bedanken voor alle coaching, steun, discussies en kennis die ze met me deelden. Want daar had ik niet alleen toen profijt van als sporter, maar zeker ook nu als coach!

Sinds seizoen 2014-2015 werk ik fulltime als trainer/coach van KNSB Talent Team Noordwest. Ik vind het gaaf om bij KNSB Talent Team Noordwest elke dag bezig te zijn met de ontwikkeling van super gemotiveerde sporters. Het doel is om de jonge schaatsers zo goed mogelijk klaar te stomen voor de merkenteams. Daarnaast is het bijzonder dat we met een team van super goede experts kunnen werken. We hebben bijvoorbeeld schaatscoaches, fysiotherapeuten, een sportarts, een krachttrainer, een voedingspecialist, mentale begeleiders en wetenschappers die met ons samenwerken! Dat kan onder andere via de steun van de KNSB en TeamNL Centrum Amsterdam. Door al die kennis in de omgeving wordt je steeds uitgedaagd om een stap verder te zetten, te innoveren en het beste uit de talenten te halen!
 

Persoonlijke records

1411

Foto's

Sponsors

Partners