Jan Willem Eigenraam

Jan Willem
Eigenraam
Jan Willem Eigenraam
Functie
Fysiotherapeut
Studie/school
Msc. manueel Therapeut i.o

Bio

Ik ben Jan Willem Eigenraam. Sport is mijn lust en mijn leven; om die reden ben ik in 2001 afgestudeerd als docent lichamelijke opvoeding aan de ALO in Amsterdam. Tot die tijd was ik fanatiek Karateka en deed ik aan hardlopen en wielrennen. Tijdens mijn opleiding heb ik het Sportklimmen en het Boulderen ontdekt en ben ik geregeld te vinden in de rotsen. Dit vond ik zelfs zo leuk dat ik na een aantal jaren lesgegeven te hebben aan de slag ben gegaan als bedrijfsleider van de Klimmuur in Haarlem. Het lesgeven en het werk als bedrijfsleider gaven mij niet de voldoening die ik zocht en ben om die reden fysiotherapie gaan studeren. Een prachtig vak waarin ik verdieping vind in zowel het fysieke als mentale deel van het menselijk lichaam. Een werkveld waarin ik mijn kennis van bewegen, de didactiek en methodiek kan combineren met kennis over pathologieën en revalideren. Het is mijn passie om een bijdrage te kunnen leveren aan het welbevinden van de (sport)patiënt zodat hij/zij weer optimaal kan functioneren/sporten.

Op dit moment werk ik 4 dagen in de praktijk Portegies Fysio voor Sporters en start ik in september 2014 met de opleiding Master Manuele Therapie aan de SOMT. Naast het werk in de fysiotherapie geef ik 1 maal in de week Bootclimb (www.bootclimb.nl) trainingen in de duinen. Als sporter verdeel ik mijn aandacht over met name Boulderen (sporklimmen) en het doen van triathlons. Om die reden heb ik als doel mij verder te ontwikkelen in blessures omtrent deze sporten: vingers, handen, polsen, ellebogen en schouders.

Jan Willem draait een speciaal blessure spreekuur voor sportklimmers en alpinisten iedere donderdag van 19.00 – 22.00 uur bij Klimmuur Haarlem.

Sponsors

Partners